MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2014-2015 mokslo metų foto galerija / IŠVYKA Į VILNIŲ „MES – EUROPIEČIAI

 2015-04-07  5 ab ir 7 klasių mokinių grupė vyko į  integruotą lietuvių kalbos, geografijos edukacinę  išvyką  į Vilnių „Mes – europiečiai“. Ją  organizavo lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė  ir geografijos mokytoja  Aušra Orechovienė.
Mokiniai lankėsi Europos parke, Lietuvių kalbos  instituto Kalbos muziejuje „Lituanistikos židinys“. Jie  susipažino su  geografiniu Europos žemyno centru, pasaulio šiuolaikinio ir modernaus meno muziejui po atviru dangumi , sužinojo kryptis ir atstumus iki visų Europos sostinių, matė didžiausią pasaulyje krėslą, pilną vandens, ėjo prieš laiką amžinybės spirale,  ieškojo lobio pagal pateiktas užduotis ir įgijo geografinių žinių. 
Lietuvių kalbos instituto muziejuje „Lituanistikos židinys“ pratutino savo lietuvių kalbos  žinias ir sužinojo, kad lietuvių kalbą tyrinėja mokslininkai iš viso pasaulio, susipažino su elektroninės vartyklės išsamia informacija apie įvairias kalbotyros sritis: kalbos istoriją, dialektologiją, leksikografiją, kalbų kontaktų tyrimus, raštijos istoriją, terminologiją, dabartinę vartoseną, kalbotyros istoriją, lietuvių gestų kalbą, patraukliomis kompiuterinėmis knygomis, žaidė kompiuterinius  kalbos žaidimus, kalbos žaislais ir tarmių karaoke. Patys  bandė dainuoti tarmiškai. 
Mokiniai kupini įspūdžių ir gerų emocijų grįžo namo.
2015-04-07 5 ab ir 7 klasių mokinių grupė vyko į integruotą lietuvių kalbos, geografijos edukacinę išvyką į Vilnių „Mes – europiečiai“. Ją organizavo lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė ir geografijos mokytoja Aušra Orechovienė. Mokiniai lankėsi Europos parke, Lietuvių kalbos instituto Kalbos muziejuje „Lituanistikos židinys“. Jie susipažino su geografiniu Europos žemyno centru, pasaulio šiuolaikinio ir modernaus meno muziejui po atviru dangumi , sužinojo kryptis ir atstumus iki visų Europos sostinių, matė didžiausią pasaulyje krėslą, pilną vandens, ėjo prieš laiką amžinybės spirale, ieškojo lobio pagal pateiktas užduotis ir įgijo geografinių žinių. Lietuvių kalbos instituto muziejuje „Lituanistikos židinys“ pratutino savo lietuvių kalbos žinias ir sužinojo, kad lietuvių kalbą tyrinėja mokslininkai iš viso pasaulio, susipažino su elektroninės vartyklės išsamia informacija apie įvairias kalbotyros sritis: kalbos istoriją, dialektologiją, leksikografiją, kalbų kontaktų tyrimus, raštijos istoriją, terminologiją, dabartinę vartoseną, kalbotyros istoriją, lietuvių gestų kalbą, patraukliomis kompiuterinėmis knygomis, žaidė kompiuterinius kalbos žaidimus, kalbos žaislais ir tarmių karaoke. Patys bandė dainuoti tarmiškai. Mokiniai kupini įspūdžių ir gerų emocijų grįžo namo.